Home » Zonnepanelen

Zonnepanelen

 

zonnepanelen

Zonne-energie wordt beschouwd als een vorm van hernieuwbare energie omdat de zon een onuitputtelijke leverancier van energie is. Hoewel de meeste mensen bekend zijn met vaste zonnepanelen die op het dak van een bedrijf of huis worden bevestigd, zijn er ook draagbare zonnepanelen die, in essentie, draagbare zonneboilers zijn. Kleinere versies van draagbare zonnepanelen worden gebruikt op boten, RV’s en hutten. Deze apparaten zijn kleiner van formaat. Bij zonneboilers en fotovoltaïsche panelen wekken de panelen warm water op, dat op zijn beurt voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt.

Zonnepanelen absorberen licht, dat vervolgens de elektronen in de zonnecel opwekt en vervolgens, wanneer het zonlicht minder intens is, wordt er energie geproduceerd. Dit kunstmatige, zogenaamd natuurlijke licht wordt in feite gecreëerd door fotonen die vrijkomen uit de zonnestralen. Maar wij gebruiken de zonnestralen niet om elektriciteit op te wekken, wij gebruiken een klein apparaatje om het licht om te zetten in elektrische energie. Zodra de fotonen in elektriciteit zijn omgezet, wordt het naar een omvormer gestuurd, waar het geacht wordt apparaten van stroom te voorzien, of het elektriciteitsnet wat dat betreft.

Een zonne-energie- of zonne-warmwater-warmtewisselaar is een verslechterd systeem van spiegels of lenzen die worden gebruikt om de zonnestralen op te vangen en te concentreren. Het is noodzakelijk dat het zonlicht het toestel raakt en dat de zonnestralen er in zwakke, directe lijnen op worden gericht. Een zon van goede afmetingen is belangrijk – hij moet half zo dik zijn als het zwembad, anders zal het geïmproviseerde toestel geen elektriciteit produceren.

Maar het belangrijkste onderdeel van elk zonnepaneel is de fotovoltaïsche cel. Het doel van de fotovoltaïsche cel is de restenergie van de zon om te zetten met een rendement van één watt per vierkante inch. Zonnecellen zijn in principe gemaakt van silicium, maar silicium is een zeer beperkte hulpbron en het kost veel geld om het te produceren. Het moet met andere elementen worden gecombineerd om de juiste hoeveelheid zonlicht te produceren, wil het efficiënt zijn.

Zonnepanelen worden ook vaak geleverd met batterijcellen. Het type batterijopslag dat wordt gebruikt wordt “membranen” genoemd. De membranen zijn veel goedkoper omdat ze alleen bestaan uit een barrière om de twee stukken met verschillende voltages van elkaar te scheiden. Overdag worden de lege delen van het circuit gevuld met elektriciteit en wanneer het zonlicht op de zonnecellen valt, komt er elektriciteit vrij. Wanneer de batterijen volledig zijn opgeladen, verwijdert het paneel zich uit de waterplas en gaat het in een “afdichting” die wordt bekleed door een tweede tank.

Zonnepanelen zijn doeltreffend omdat ze zijn ontworpen om de energie van de zon op te vangen zonder dat er corrosie optreedt. Elk paneel kan jaren meegaan door de hulp van de zonnestralen. verondersteld, als zonder alle energie en warmte van de zon, het helemaal niet nodig. En natuurlijk, als we niet de volledige hoeveelheid zonne-energie en -warmte gebruiken, dan hebben we helemaal geen zonnepaneel nodig.

lees meer:

Zonnepanelen Doetinchem

Zonnepanelen Achterhoek 

Installatiebedrijf Doetinchem

blogadmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven