Home » Delft, Nederland: De meest verbazingwekkende architectonische wonderen

Delft, Nederland: De meest verbazingwekkende architectonische wonderen

Architect Delft
 

De stad Delft in Nederland herbergt enkele van de mooiste gebouwen van heel Europa. Het is ook niet moeilijk te begrijpen waarom. De stad is gebouwd langs de oevers van drie grachten die erdoorheen slingeren: de Herengracht, de Klinkerkasteeg en de Rozselarij. Het resultaat is een uniek type architectuur dat klassieke elementen combineert met Nederlandse patronen en een nadruk op symmetrie en verticaliteit. De stad is ook de thuisbasis van een van de oudste kunstscholen van het land – Academie der Schone Kunsten – die decennialang kunstenaars uit heel Europa aantrok dankzij de uitzonderlijke faciliteiten en de gastvrije sfeer. Kunstenaars als Pieter Coecke van Aelst en Willem Claesz waren twee kunstenaars die aan deze school werden opgeleid. En als die twee niet genoeg zijn om je enthousiast te maken voor een bezoek, bekijk dan deze lijst met andere ongelooflijke architectonische wonderen in Delft!

De Herengracht herbergt enkele van de meest indrukwekkende architectuur van de stad.

De Herengracht is een woonwijk die bestaat uit verschillende straten en grachten. De straat is vernoemd naar de nabijgelegen Herengracht, die de Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht en Bosgracht omvat. De Herengracht zou zijn aangelegd tussen 1630 en 1652 en is ontworpen door Frederik Hendrik, Prins van Oranje, die tussen 1618 en 1647 stadhouder van de Republiek der Nederlanden was. De architectuur van de huizen langs de Herengracht wordt beschouwd als een van de mooiste en meest iconische voorbeelden van de Nederlandse architectuur uit de Gouden Eeuw.

Het Klinkergebouw is een must-see vanwege het prachtige exterieur en interieur…

Het Klinkergebouw is een prachtig architectonisch wonder in het historische centrum van de stad. Het gebouw is volledig opgetrokken uit Klinker, een soort zachte rode baksteen die in de regio voorkomt. Tot de vele in- en exterieure hoogtepunten behoren het wandtapijt van het project Stadswandtapijt Delft, een prachtig roosvenster en de indrukwekkende trappen in het gebouw. Het gebouw is ontworpen door Frederik van der Waals en gebouwd in 1891.

In de Rozselarij staat het adembenemende Huis van Swiety Hackendorff.

De Rozselarij maakt deel uit van de Herengrachtbuurt en hier staat het adembenemende Huis van Swiety Hackendorff. In de indrukwekkende Rozselarij komt het water van een aantal grachten samen. Het kanaal zelf werd tussen 1730 en 1750 aangelegd om een stabieler bevaarbaar systeem voor boten te creëren. Het Hackendorffhuis is gebouwd in de 18e eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt als kolenmagazijn. Later werd het gebruikt als opslagplaats voor boter en eieren voordat het in het begin van de 20e eeuw zijn huidige uiterlijk kreeg. Het Rozselarijkanaal is nu een populaire plek voor zowel schippers als toeristen om foto's te maken en van het landschap te genieten.

Tot slot mag u het Stadsarchief en zijn prachtige daktuin niet missen.

Het Stadsarchief is een modern kantoorgebouw in het centrum van de stad. Het werd ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo en opgeleverd in 2009. Het gebouw ligt dicht bij de Herengracht en grenst aan de Herengracht. Het gebouw heeft een ongebruikelijke vorm met een reeks uitkragende balkons en een indrukwekkende verticale tuin op het dak. De tuin heeft een aantal tafels en stoelen zodat u van het uitzicht kunt genieten terwijl u ontbijt of bruncht met vrienden en familie. De tuin is open voor het publiek en is een geweldige manier om in de zomer wat tijd buiten door te brengen.

Dit zijn slechts enkele van de verbazingwekkende architectonische wonderen in de stad Delft, gemaakt door Architect Delft.  Als u klaar bent om uw reis te boeken, bekijk dan onze goedkope vluchten naar Delft vanuit vele grote steden. Als u er eenmaal bent, kunt u nog meer van de stad verkennen door een auto te huren en de omgeving in uw eigen tempo te verkennen.

blogadmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven